sekadar ingin berkongsi

Ahad, 6 September 2009

adik ain ku sayang-

tgh sebok pk nak wat ape weekend ni...(mmg ngah blurr tataw nk watpe)
tetiba teringat kisah mlm semalam... kisah adik2 ku yang comel..hehehe


dorg bukanlah kanak2 bease... dorg hyperactive.. lemah dlm pelajaran.. suka main2...
hurm, itulah yang aku dengar mase 1st time nk pegi mengajar dak2 ni sem lepas...

tp, bile dah mengenali dorg.. aku dpt tw yang dorg memiliki kebolehan yang jauh lebih byk drpd knk2 laen.. cume dorg perlu digilap..dibimbing..dan diberi semangat..:)


semalam, aku jadi faci kepada 4 org student p'puan.. comel2 sgt!!!! seriously.. rase nk kiss2 dorg..comel sgt..hik3. 1 0f dorg kasi aku gift yg sweet sgt.. tenkiu adik ain...:D


ni hadiah adik ain kepadaku...
-pandangan hadapan-



-pandangan belakang-


adik ain ni baru darjah dua. comel. dye rase bendera yang dye buat ni da sgt lawa. tu yang nk kasi kt aku tu. tp aku baru tringt yang aku xpuji pn bendera ni. aku cme ckp terima kasih.. ak sebenarnye tekejut coz adik ain sudi kasi aku bende yg dye syg. oh, adik ain.. maafkan kak farah ye..hehehe. t klu kak farah dtg ag.. kak farah bawakkan hadiah tuk ain lak..:) bendera ni mmg cantik! ^.^ ak akan simpan wat kenangan...

hurm..aku bangge tol ngan dorg.. dorg ade potensi..cume xde keyakinan.. mcm adik ain ni.. semngat tol dye cite english dye dpt 95%.. tahniah... sem lepas lak.. sorg adik aku gak.. name dye adik izham...comelll!! tp dye xde smlm..xpela.. adik izham pn ritu time aku baru smpai sek, terus serbu aku bgtaw dye dpt markah tggi dlm maths.. muke xley nk bangge lagi.. hik3.. banggenye kak farah ngan korg2 ni...

k la..nk basuh kain...daaa

-hijab cinta kita-

sebenarnya hidup ini terlalu indah untuk dipersia. cinta..jodoh adalah aturan dariNya. Malah,kita sebagai hamba haruslah berusaha disamping tidak melupakanNya kerana andai sudah tertulis jodoh kita.. takkan lari gunung dikejar. Namunbegitu, jangan kerana cinta kita lupa pada Allah, lupa pada keluarga yang pernah membesar dan berjasa pada kita sebaliknya dengan cinta kita haruslah menjadi semakin kuat dalam menempuh hidup yang penuh dengan pandcaroba ini.

cinta itu suci andai kita pandai menjaganya. sesungguhnya, cinta yang berlandaskan syariatlah cinta yang paling diberkati. Hijab cinta kita seharusnya diberikan kepada yang hak iaitu insan bernama suami begitu juga hijab cinta suami hanya untuk isteri.

Bukan jual mahal.. apetah lagi lagi ego.. malah, sebaliknya takut pada dosa.. takutkan azab andai hubungan yang terjalin di luar batasan syariat. selaku manusia kita tidak akan lari drpd godaan syaitan. untuk itu, menghindari adalah perkara yang perlu dilakukan.

-Ya Allah..jika dia benar untukku.. dekatkanlah hatinya dengan hatiku- aku redha..
kuatkanlah juga hatiku drpd godaan2 syaitan..nauzubillah.. teguhkanlah imanku untuk menghadapi setiap yang telah ditentukan untukku...amin-

not perfect stori...

Hurm....
Baru balik dr sk bandar anggerik sek 6... bezzzz sgt!!! Lepas gak rindu aku kat budak2 comel 2.. hik3..Seriously, b4 dis mmg aku rindu sgt kat dorg.. dgn muke yg comel..dgn kaletah nakal2..ish3.. bijak.. aktif.. mmg dorang da bejaye buat aku sgt eppy td... rindunye kat dorg... bile la dpt jumpe dorg ag... pasni ssh sket r nk jumpe.. aku ade koko setiap pagi sb2.. mmg x sempat nk g sekolah...huuuu...T_T balik td tapau balik mkanan yg x abes wat sahur..yuhuuu!!^.-
Adik beradik aku sket je... budak2 mmg xde.. anak2 mak abah ku sume da besa2.. hihii.. jadi aku da anggap dak2 mcm adik aku... ssssayang sgt!! Hurm.... sukenye ak pada budak2 ni..
Penatnyee.. ros kate ak da kurus... yela, da hari2 jln kaki balik kelas..(semenjak tmbang bas rapid naek ni kan).. dgn pose lg.. mmg patut pn badan susut.. tp ak akan cube maintain kan berat badan.. biar sedang2 aje...heee..
Beberape arini.. mmg byk prob.. dgn persekitarannye.. dgn emosi x stabil nye... biase la msalah pmpuan klu time2 cmni...... bad mood je keje... tp bile time eppy 2 sampai.. mmg x igt dunia da..hik3
Em, skg da masuk separuh akhir ramadhan.... cepat je masa berlalu... semoga ibadah aku diterima...amin...
Gudluck tuk korang sume gak...:)