sekadar ingin berkongsi

Isnin, 23 November 2009

caution!!

hurm.....
selama ni aku cume penah dengar or baca kat surat kabar je pasal ni... psl pak arab yg memperdayekan mangsanya kat atm... ish.. mmg menakutkan!! last2 terjadi kat diri sendiri...
eeyyy... alhamdulillah xde ape2 yg buruk belaku...hurmm...

smlm... aku nk kuar kn duit kat atm maybank 500m dari umah aku.. akak ikut skali.. tp dye lmbat sket masuk cz dye nk dok belek2 kete dye dulu... huh.. so.. aku je la sesorang g masuk bank...
keadaan lam bank 2 tenang je.. sunyi.. n adela beberape org di dlmnye.. aku pun dgn tanpa syak ape2 exited je nk kuarkan dwet... huhuu.. tetiba aku perasan ade someone menghmpiri aku.. bile aku pusing blkg.. dye terus g atm sebelah.. makhluk ni lelaki.. klu tgk drpd gayanye.. pakaian kemas.. bertopi.. muka suci.. putih..muka arab(tataw la klu bangla ke..).. tp mmg muka baik laa..

bile aku nk tekan pin.. dye dok intai2.. aku tkan pin slow2.. takut dye prasan no yg aku tekan.. tggu dye pusing ke lain... tp dye still dok perati.. aku tataw nape aku xde keberanian nk pndg or marah dye...haih.. penakut sgguh.. aku da rase len mcm... neves gile time 2.. istighfar jee.. jgn la kene pukau~

aku tkan la amount... then..b4 kad atm aku nk kuar.. ade org sentuh blkg aku.. dye tunjuk duit yg btaburan btul2 kat sebelah kaki aku... ade beberape elai not 10 n 5 rnggit... org td sebut 'ur money'.. aku da heran.. sejak bile lak aku ade dwet sebanyak 2?? rase len mcm da ni...aku terus geleng kpala.. then amek kad n dwet dgn lajunyee.. bile aku pusing blkg.. tgk sume dwet yg byk td ilang.. skali ngan org td ilang... aku blurr.. cepatnye dye gerak...

pas2 ade pakcik india ni dtg kat aku.. dye tny ' betul ke bkn dwet u?? betul2 kat kaki u td'
aku x jwb kot... still in blurr... lam bank 2 xde org len kot.. pas2 akak masuk... tny nape aku len mcm je.. huhu.. muke cm nmpk antu fighter... aku cite la kat akak.. akak suh cek baki lam akaun.. takut kes kat surat kaba 2 jadi kat aku lak.. cek2.. huhuuu... dwet still ade... syukur2... klu x.. kedana la aku di watnye..

bile2 pk2 balik... cara ni cm same je ngan care pak arab lam srt kaba 2.. tyme org nk kuarkan dwet.. teraburkan dwet kat lantai.. suruh org 2 kutip.. dlm mase yg kejap.. sume dwet lam akaun abes.. n org2 arab 2 pn ilang skali.. eeyyyy... seram!!

alhamdulillah.. sume dwet aku selamat..hihii.... huh..ade ati nk kenekan aku??? mntang2 r muke aku muke senang kene tipu... hah.. baru dye tw sape aku yg sebena..... huh~

p/s: ati2 la wahai sahabat2ku... klo nk kuar kn dwet.. make sure ade org yg dikenali jage kt blkg.. zaman skg ni mcm2 care org nk menipu... eeee.. k roger n out~

4 ulasan:

  1. isyh! risau saya dibuatnya. nasib baik takde pape berlaku kat awak.. zaman sekarang ni, macam2 boleh berlaku kan? lebih baik jadi paranoid, daripada kena aniaya semudah macam tu. nasib baik awak selamat daripada semua ni. hati2 tau lepas ni.. dan terima kasih jugak sebab secara tak langsung mengingatkan saya jugak. saya kan suka jalan sorg2. hehe.

    love and miss you, sis. ♥

    BalasPadam
  2. hm.... bgusla klu da ade kesedaran..heehe
    len kali jgn jln sesorang lg tw... bia beteman.. eeyy.. bnda kajang ni mmg tmpt org jahat kot.. kat sek cnvent tmpt yg byk public dulu 2... da ade pondok polis kn.. hee.. nmpk sgt ade byk pnjenayah~ cuak je~

    BalasPadam
  3. alhamdulillah hani slmt. (^_^)
    de jugak tselit babak comel ekk ble hani beraksi kt bank. hehe~
    thanks mengingatkn kte psl isu nih..
    aish pe dh jd dgn dunia skrg?
    apepun kite kene bhati2 lps nih.
    kdng2 geram jugak dgn orng cgini
    dhla dtg negara kite..dush3!!

    p/s : td tfikir lak cara nk kenekn laki tu..ngeh3~ (taktahu bkesan ke tak sbb l0m wt experimen)
    oh yaa kat tempat awam de ramai orng.so kita tak perlu rase tlalu cuak. pe2 just jerit mintak tlg.nihla saatnya anak tekak nk menonjolkan dirinya.jerit je 'tolong' 'help' 'gao meng arr' 'jiu ming arr' n so on..

    Taktik manja :
    dh nmpak duit kt lantai?? *_* cancel tr0s xyah amek duit.sgera simpan kad bank di tmpat yg plg selamat.yakin diri.. kutip je duit kt lantai tu dgn motion yg plg slow sperti gaya seorng nenek tua..
    tujuan motion paling slow adlh utk mnunggu lelaki td bsuare dan bkata 'hei thats my money'. hmm klu lelaki td tibe2 kpala hangin ngaku tu duit dier,buat2la tkejut dan biarkn duit td jatuh dgn longlai nya ke lantai.
    (just pgajaran buat dier)
    klu dier just lihat kamu tnpa sbrg bsuare.. lekas2la kaburkn diri anda.(ingat: dier diam bmakna tuh duit anda)
    aik!! jgn mkn duit tu.anta ke mesjid lorh.
    bijak tak budak dutch lady123 ?..

    BalasPadam
  4. wah2 lela.. byknye taktik..tq sudi bkongsi:p hurm.. ok2.. akan cube dipraktikkn..hik2.. tp dgr cite kan lela.. duit yg dorg tabur 2 mgkin duit palsu.. cemane 2? hm...

    and skg ni klu korg prasan.. di kbykkn bank da byk ltak notis suh bjage2.. 'geng tepuk bahu'..kes dye sejibik ngan kes yg kite kene2.. sah2 hal ni seyes..

    ingat!!! hati2!! bkn kat jln raye je kene ati2..kat bank pn! k?:)

    BalasPadam